Over mij

1999, ik werk bij een multinational. Een baan in de logistiek waarbij ik vooral waardering en plezier haal uit klantencontacten. Heerlijk om klanten te helpen met het oplossen van hun probleem. Vanaf het moment dat ik vader ben, wil ik meer verdienen en daarvoor maak ik een overstap naar een andere afdeling. Eerlijk gezegd, een afdeling waar mijn ambitie niet ligt. Na enkele weken slecht slapen en piekeren is mijn energie weg. Ik voel mij doodongelukkig en mijn zelfvertrouwen krijgt een behoorlijke deuk. Ik kom er zelf niet meer uit. Ik heb hulp nodig. Gelukkig reageert mijn manager goed en schakelt een professionele coach in om mij te begeleiden, met goed resultaat. Achteraf gezien was dit het moment waarop ik voel dat ik mensen ook op deze manier wil en kan helpen.
Ik word Coach!!! En ga de opleiding “mensgericht coachen” volgen.

Na de opleiding start ik, naast mijn parttime baan, als zelfstandig coach. Mijn ontwikkeling als ondernemer en coach maken van mij ene completer mens. Mijn persoonlijke overwinning is bijvoorbeeld dat ik nog steeds werk op de afdeling waar ik destijds niet op mijn plek bleek te zitten.

Ik sta met de poten in de klei en heb ervaren wat het is om mijn plezier kwijt te raken en te hervinden. Dat is me vooral gelukt dankzij mijn gevoel voor humor, mijn puurheid en bovenal mijn vertrouwen in eigen kracht.

Het is mijn overtuiging dat je plezier op je werk mag nastreven. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms heb je daar hulp bij nodig. Maar je bent zelf degene die het moet doen.

De mensen die ik begeleid heb zeggen:

  • Dat ik prettig in omgang ben.
  • Dat ik in de gesprekken ontspannen ben als het kan, maar dwingend en kritisch als het moet.
  • Dat ik een betrouwbare uitstraling heb en deze ook waarmaak.
  • Dat ik hun taal spreek en de problemen begrijp waar ze mee lopen.
  • What you see is what you get.
Over mij | Bert Janssen